Eilinen päivä oli minulle, sanoisinko, tunteikas. Tai oikeastaan se alkoi jo toissa iltana..

 

K. 3 vuotta, halusi soittaa kummilleen. Tämä nuori neiti hoiti täysin itsenäisesti puhelun ja sen lopputuloksena heillä on sovittu meno sunnuntaina. Kyllä minua hieman hämmästytti miten luontevasti neiti puhelinta käytti. Hienosti osasi itsensä esitellä ja tärkeimmän asiansa kertoa.

Tunnusta, että kun lapsi ei ollut kuulemassa soitin tälle ihanalle ystävälleni ja kerroin asian vielä aikuisten sanoin mutta lopputulos ei siitä muuttunut vaan vahvistui. Eli Kepa menee jo lauantaina kummilleen.

 

No tämä poiki sen että esikoululaiselle tuli hieman paha mieli. M on aina ollut arempi ja vaatinut huomattavasti enemmän kypsyttelyä eri asioihin ja mitenkään spontaanisti hän ei asioita ole kyennyt hoitamaan. Tästä johtuen hänen suhteensa omiin kummeihinsa ovat olleet etäisemmät.

Tosin viime aikoina M on reipastunut ja jopa yökyläillyt itsekseen.

Joka tapauksessa, ehkä pikku siskon toimien yllyttämänä, M:kin on nyt viikonloppuna menossa kyläilemään ensin P luo perjantaina ja sitten lauantaina kumminsa luo. Hienosti hän itse sai soitettua ja sovittua kyläilyt. Tässäkin tapauksessa tosin varmistelin jälkeenpäin..

 

Harvinaiseksi tämän tulevan viikonlopun tekee se että taidamme miehen kanssa olla kahdestaan kotona. I on nääs menossa isoiskoulutukseen ja 13-vuotias on myös menossa omaa kummiaan ilahduttamaan. Vanhempi pojista 19 v., joka asuu jo oppilasasuntolassa, on tosin mahataudissa ja tuli sitä eilen potemaan kotiin. Saattaahan se olla että hän on siinä meidän ilona koko viikonlopun ajan. Mukavaa niinkin..

 

Tämä sai minut miettimään miten onnellisessa asemassa olen kun ympäriltä löytyy ihmisiä joiden kanssa on mukava olla. Sokerina pohjalla on tietysti se että lapsilla on mahdollisuus tavata ja luoda suhteita turvallisiin aikuisiin jotka oikeasti välittävät heistä.

 

No on meilläkin suunnitelmia lauantaille; mies aikoi mennä tekemään rästi hommia työpaikalle ja minä starttaan koiranäyttelyyn jo kuuden maissa.  

 

Olen toivonut omaa moottorisahaa syntymäpäivälahjaksi, saahan nähdä saanko sen jo vähän etuajassa. Sunnuntaina jos vaan sää sallii, olisi mukava mennä vaikka polttopuun tekoon.